HAARWERKEN

INLEIDING

Je haar verliezen door chemo, alopecia, hormonale invloeden of wat dan ook is altijd ingrijpend. Tijdens een intake wordt het duidelijk welke wensen u heeft en worden de mogelijkheden besproken. Samen gaan we op zoek naar “Uw Haarwerk” Dit is het haarwerk welke u bij de passessie uit heeft gekozen omdat deze bij u past en waar u zich goed bij voelt en u zelf bij herkent. Na de passessie wordt het haarwerk indien noodzakelijk aangepast aan uw persoonlijke wensen.
Als er behoefte is om het haar af te knippen kan ik dat meteen doen als het haarwerk klaar is en afgegeven wordt.
Daarnaast krijgt u informatie over hoofdhuidverzorging en het wassen/onderhoud en het opzetten van het haarwerk. Verder zijn er mutsjes en nachtmutjes aanwezig en kunt u altijd nog terecht voor vragen, controle en onderhoud en styling. Zodra uw eigen haren weer gegroeid is en in model geknipt kan worden is de zorgverlening afgerond.


INTAKE

De eerste afspraak is een vrijblijvend intakegesprek, er wordt dan kennis met u gemaakt en ik inventariseer wat uw wensen zijn. Dit kan bij u thuis, in het ziekenhuis, of in de salon met volledige privacy. U wordt geïnformeerd over de verschillende haarwerken, de voor- en nadelen, de kosten en vergoedingen door uw zorgverzekeraar.
Daarna wordt de maat voor uw haarwerk opgenomen en de kleur bepaald, om vervolgens een aantal haarwerken uit te zoeken. In overleg worden er 10-15 haarwerken uitgezocht en besteld. De bestelling is aanwezig bij de volgende afspraak, welke over het algemeen binnen 5 werkdagen plaats kan vinden.


PASSEN

Tijdens de tweede afspraak gaan we rustig alle bestelde haarwerken passen. Het is prettig om de verschillende haarwerken goed te kunnen bekijken, voelen en passen. De pasvorm en draagcomfort zijn het belangrijkste. Samen zoeken we naar het haarwerk welke het prettigst zit en waar u zichzelf mee herkent.
Als u uw haarwerk heeft gevonden kan het snel in orde gemaakt worden als u dat wil of als dat nodig mocht zijn. Indien u dit wenst kan uw eigen haar afgeknipt worden als het haarwerk afgeleverd wordt. Het haarwerk wordt gepersonaliseerd, en eventueel kleine aanpassingen vinden plaats. Bijvoorbeeld ergens wat plukjes korter te knippen of wat verstellen zodat het haarwerk uw haarwerk wordt.


VERVOLG

In het geval van chemotherapie kunt u ook nog even wachten tot dat uw haar uit begint te vallen. Het is eventueel mogelijk om uw gekozen haarwerk voor maximaal 6 weken te reserveren, bijvoorbeeld als u niet zeker weet of u het haarwerk nodig heeft.

Als het haarwerk klaar is en afgeleverd is wordt het onderhoud en het op en afzetten van het haarwerk uitgelegd. Indien u dit wenst wordt er tijdens deze afspraak uw eigen haar geknipt. Verder wordt er informatie gegeven over de hoofdhuidverzorging, deze verzorgingsproducten zijn op voorraad. Mutjes en nachtmutjes zijn in diverse modellen en kleuren ook aanwezig, zit uw keuze of kleur er niet bij, kan deze altijd besteld worden.

Na 5 maanden heeft uw haarwerk recht op een repair, opfrisbehandeling. Ik zal tegen die tijd contact met u opnemen om te vragen of u hier gebruik van wilt maken.

Al deze diensten zijn bij de prijs van het haarwerk inbegrepen. Daarnaast kunt u natuurlijk nog terecht voor vragen, controle, onderhoud en styling.

Zodra uw eigen haren weer gegroeid is en uw haar weer in model geknipt is, is de zorgverlening afgerond.

Hairfantasy Joice is SEMH gecertificeerd, dat betekent dat u recht heeft op de maximale vergoeding van uw zorgverzekeraar. Ze heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Indien gewenst wordt declareren voor u uit handen genomen.